Política 28/05/2018

Dastis, sobre el cas Gürtel: "Qui estigui lliure de pecat, que tiri la primera pedra"

El ministre d'Exteriors assegura que la moció de censura contribueix a la inestabilitat política

Laia Forès
1 min
El ministre espanyol d'Afers Exteriors, Alfonso Dastis, en una imatge d'arxiu.

Brussel·lesEl ministre d'Exteriors, Alfonso Dastis, ha assegurat aquest dilluns que presentar una moció de censura contra el govern de Mariano Rajoy, com ha fet el PSOE després de la sentència del cas Gürtel, "no és responsable". Dastis ha dit que la moció "contribueix a la intestabilitat" política tant d'Espanya com d'Europa, ara que Itàlia passa per una crisi política davant les dificultats per formar govern. "[La moció] ens la podíem haver estalviat", ha subratllat.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Dastis ha tret importància al cas Gürtel, tot i haver demostrat l'existència d'una caixa B al PP, i ha subratllat sense embuts que la corrupció està a l'ordre del dia a Espanya. "Qui estigui lliure de pecat, que tiri la primera pedra", ha dit.

En la mateixa línia, el titular d'Exteriors rebutja que Mariano Rajoy assumeixi responsabilitats. "Ja hi ha hagut tot tipus d'assumpció de responsabilitats. És una cosa que va passar fa molts anys", ha assegurat a Brussel·les, on aquest dilluns participa a la reunió de ministres d'Exteriors de la Unió Europea.

stats