Política 03/11/2017

Dastis demana la llibertat dels presos polítics... de Veneçuela

Abans, el ministre d'exteriors veneçolà ha qüestionat a Twitter el paper del govern espanyol

Albert Cadanet
1 min
Alfonso Dastis, ministre d'Exteriors espanyol / GINO DE LAURENZO

BarcelonaEl ministre d'Afers Exteriors d'Espanya, Alfonso Dastis, ha demanat aquesta tarda l'alliberament "total" dels presos polítics de Veneçuela a través de Twitter.

Unes hores abans, el ministre de Relacions Exteriors del govern veneçolà, Jorge Arreaza, havia reclamat precisament la llibertat per als "presos polítics" catalans. Arreaza va exigir al govern espanyol que apostés pel diàleg i que "respectés" els drets humans i polítics dels presos perquè "la democràcia" s'imposés.

A mitjans d'octubre, el mateix president de Veneçuela, Nicolás Maduro, va denunciar que a Espanya hi havia "presos polítics", fent referència a l'empresonament de Jordi Sànchez i Jordi Cuixart, presidents de l'ANC i Òmnium respectivament. A més, el president veneçolà va acusar Madrid de "reprimir el poble de Catalunya".

Aquesta no és la primera vegada que Alfonso Dastis emet unes declaracions polèmiques. L'últim cas es va produir fa dues setmanes, quan va assegurar a la BBC que les imatges de la violència policial de l'1-O eren "falses". En una posterior entrevista a la Cadena Ser, el titular d'Afers Exteriors va reiterar les seves paraules.

stats