Publicitat
Publicitat

Dastis critica a l'ONU qui defensa una "presumpta legitimitat"

El ministre espanyol d'Afers Exteriors demana a la Generalitat que "deixi de dir mentides" i posi fi a les "iniciatives il·legals excloents i divisives"

El ministre espanyol d'Afers Exteriors, Alfonso Dastis, ha afirmat a l'assemblea de l'ONU que qui busqui a Espanya contraposar una "presumpta legitimitat" a la legalitat constitucional està vulnerant "els drets fonamentals de milions de ciutadans".

Ha assegurat que "el govern d'Espanya ni pot renunciar ni ho farà a la defensa de l'estat de dret i dels valors que l'inspiren: la llibertat, la igualtat, la justícia i el pluralisme polític". Ho ha dit a pocs dies del referèndum, tot i que no ha fet referència directa a Catalunya ni a la situació que han provocat els escorcolls i les detencions de la Guàrdia Civil contra l'1-O.

Dastis ha defensat que els poders públics "tenen el deure de garantir els drets i llibertats de tots els espanyols". "Qualsevol desafiament a les regles del joc democràtic constitueix un atac greu contra la convivència en pau i llibertat", ha afegit.

El ministre espanyol ja havia parlat del referèndum la setmana passada a Bloomberg, on va acusar els polítics independentistes de Catalunya d'estar "adoptant una actitud nazi". "Un referèndum no és equivalent a una democràcia. El general Franco va organitzar dos referèndums", va dir. 

Dastis també ha demanat a la Generalitat que "deixi de dir mentides" i posi fi a les "iniciatives il·legals excloents i divisives", en una entrevista que li han fet a l'ONU i que ha estat difosa a les xarxes.

2018 anàlisi

Etiquetes

Més continguts de

2018 anàlisi
PUBLICITAT

Totes les dades, notícies i anàlisis per entendre la convocatòria electoral

Vés-hi
PUBLICITAT
PUBLICITAT