Política 12/10/2017

Dastis, sobre una possible detenció de Puigdemont: "Això depèn d'ell"

El ministre d'Afers Estrangers diu que l'Estat espera "que no calgui aplicar la força" a Catalunya

Acn
2 min
Alfonso Dastis, ministre d'Afers Exteriors d'Espanya

MadridEl ministre espanyol d'Afers Estrangers, Alfonso Dastis, ha assegurat que una possible detenció de president de la Generalitat, Carles Puigdemont, "depèn d'ell" [de Puigdemont]. En una entrevista amb la televisió francesa CNews, Dastis també ha afegit que confia que "no calgui aplicar la força" a Catalunya. "Volem donar l'oportunitat a les autoritats catalanes d'explicar-se", ha dit Dastis sobre el requeriment a Puigdemont, primer pas per a una activació de l'article 155. "Té fins dilluns per explicar-se", ha recordat el ministre, que ha afirmat que si no hi ha resposta, dijous s'aplicaria el 155.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Dastis ha dit que l'aplicació del 155 es pot "modular" i que el govern espanyol actuarà "dirigit per la prudència". "No us puc dir quines seran les mesures, exactament". "Són els jutges els que han actuat, han començat les investigacions i decidiran", ha dit, preguntat per una possible detenció de Puigdemont i els seus socis de govern. Davant de la insistència del periodista francès, Dastis ha afegit: "Nosaltres esperem que no s'hagi d'arribar a això; depèn d'ell".

Santamaría insisteix a Puigdemont que es faci enrere

El govern espanyol ha insistit aquest dijous a demanar al president de la Generalitat, Carles Puigdemont, que aprofiti la setmana de termini que li ha donat el president espanyol, Mariano Rajoy, i faci marxa enrere en la declaració d’independència, estigui suspesa o no. La vicepresidenta del govern espanyol, Soraya Sáenz de Santamaría, ha recordat que el requeriment que Rajoy va adreçar a Puigdemont és només el pas previ a l’aplicació de l’article 155 de la Constitució. No ha volgut avançar les mesures que es poden activar divendres que ve al consell de ministres en el cas que Puigdemont contesti negativament o no respongui al requeriment. Els serveis jurídics de la Moncloa analitzen la sessió del Parlament per determinar si la independència va ser declarada o no.

stats