Política 03/10/2019

David Fernàndez i Anna Gabriel no encapçalaran la llista de la CUP per al 10-N

Riera avança que la formació decidirà aquest cap de setmana qui forma part de la candidatura

Ara
2 min
David Fernàndez i Anna Gabriel no encapçalaran la llista de la CUP al 10-N

BarcelonaEl diputat de la CUP Carles Riera ha descartat que David Fernàndez i Anna Gabriel encapçalin la llista de la formació a les eleccions espanyoles del 10 de novembre. En una entrevista a Ràdio 4, Riera ha explicat que Fernàndez prefereix prioritzar ara el seu compromís amb els moviments socials i independentistes. Respecte a Gabriel, ha dit que es vol centrar en l'acció internacional des de "l'exili". El diputat cupaire també ha explicat que durant aquest cap de setmana la formació decidirà qui formarà part de la candidatura en un nou consell polític i que ara s'està posant sobre la taula les persones que hi estan disposades.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Riera ha explicat que Gabriel no vol entrar a jugar un rol electoral o institucional i que es vol centrar en el paper polític que realitza des de Ginebra. Un paper que, segons ha afegit, "està jugant amb molta força". En aquest sentit, ha avançat que no formarà part de la candidatura "si més no en llocs de capçalera".

Dos anys després de l'aturada de país del 3 d'octubre del 2017, Riera ha considerat que, des d'un punt de vista d'unitat política i de l'estratègia de l'independentisme, ara s'està pitjor que aleshores. I ha apostat perquè es facin "tots els esforços possibles" per donar algunes respostes unitàries a les sentències: des de mobilitzacions a una resposta institucional bàsica.

El diputat cupaire ha criticat que Unides Podem s'avingui a un 155 per "interessos electorals" i ha remarcat que tenen dubtes sobre aquesta qüestió i que no tenen una "posició inamovible". A més, també ha lamentat que Íñigo Errejón hagi dit que l'aplicació del 155 no serà un problema insalvable des d'un punt de vista d'aliances postelectorals.

Els noms dels candidats se sabran aquest dissabte

La CUP ha creat una comissió formada per membres del Secretariat Nacional i del seu subgrup parlamentari que s'encarregarà d'elaborar les llistes electorals de Barcelona, Tarragona, Girona i Lleida en les eleccions espanyoles del 10-N. Segons un comunicatde premsa del partit, els anticapitalistes tancaran el procés d'elaboració de les llistes en un Consell Polític aquest dissabte. La militància ratificarà telemàticament el mateix dia les candidatures al Congrés, ja que la CUP no es presenta al Senat. El 7 d'octubre, últim dia hàbil, es lliuraran els avals i es presentaran les llistes definitives a la Junta Electoral. La candidatura de la CUP-Per la Ruptura només es presentarà a Catalunya.

stats