Política 17/07/2014

David Fernández fa "extensible" a Felip Puig la condemna del mosso que el va agredir

El diputat considera que l'agent hauria de ser "apartat de les tasques d'ordre públic"

Ara
1 min
David Fernández va debutar amb un discurs i una estètica poc habituals al Parlament.

BarcelonaEl diputat de la CUP David Fernàndez ha assegurat que la condemna per part de l'Audiència Provincial al mosso que el va agredir durant el desallotjament de plaça Catalunya l'any 2011 és "extensible política i moralment" als que van ordenar les càrregues i als "responsables polítics": l'exconseller d'Interior Felip Puig i l'exdirector general dels Mossos Manel Prat. El diputat ha considerat també que l'agent hauria de ser "apartat de les tasques d'ordre públic".

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

El diputat de la CUP ha subratllat que aquesta condemna, per la qual el sotsinspector dels Mossos d'Esquadra Jordi Arasa haurà de pagar una multa de 225 euros i una indemnització de 200, és "una esmena parcial a la impunitat" i ha recordat que encara queden pendents de resoldre 57 denúncies jurídiques amb parts mèdics i forenses.

L'advocat que ha portat la defensa de Fernàndez, Jaume Asens, ha demanat que no "s'eludeixin responsabilitats" en l'àmbit polític i, per contra, s'assenyalin els magistrats com ha passat en el cas de la sentència de l'Audiència Nacional sobre el setge del Parlament. Segons Asens, haurien de "saltar les alarmes" quan dues sentències en tan poc temps apunten l'actuació dels Mossos.

L'advocat ha argumentat que la sentència deixa clar que es va vulnerar "el protocol" d'actuació del cos policial però ha advertit que "més greu que els fets" són "les reaccions institucionals" que es van produir.

stats