Política 11/02/2019

David Minoves dimiteix com a coordinador de la comissió d'incidència política de l'ANC

Arià Bayé agafa el relleu al capdavant d'aquesta àrea

Ara
1 min
El membre del secretariat nacional de l'ANC i president del CIEMEN, David Minoves, en una imatge d'arxiu

BarcelonaDavid Minoves ja no és el coordinador de la comissió d'incidència política de l'ANC, l'àrea que marca el full de ruta de l'entitat. El 27 de gener va enviar una carta avisant de la seva baixa i des del 4 de febrer, el membre del secretariat Arià Bayé ha agafat el relleu, tal com va avançar aquest diumenge el digital 'El Món'.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Després de la reunió plenària de l'entitat, diverses fonts del secretariat expliquen a l'ACN que Minoves va al·legar que no s'havia aconseguit unitat estratègica en l'independentisme i que optava per dedicar-se més al CIEMEN, l'entitat que presideix. Algunes veus del secretariat apunten que Minoves també va presentar la renúncia davant de moviments interns que, afirmen, pretenien promoure un canvi en la coordinació de la comissió d'incidència.

Minoves es va postular a les eleccions al secretariat de l'ANC del març de l'any passat per assolir la presidència, juntament amb Adrià Alsina –cap de comunicació de l'entitat durant el lideratge de Jordi Sànchez– i el vicepresident del Cercle Català de Negocis (CCN), David Fernàndez. Un cop Elisenda Paluzie va arrasar als comicis, Minoves, que va quedar tercer, va intentar aspirar a la vicepresidència rivalitzant amb el president del CCN, Joan Canadell, que havia obtingut la segona plaça. Finalment, es va buscar una persona que generés més consens a tot el secretariat i va acabar sent Josep Cruanyes el vicepresident. Minoves, però, va aconseguir la coordinació de la comissió d'incidència política, una de les més rellevants a l'entitat.

stats