NEGOCIACIONS DE GOVERN
Política 29/11/2012

David Fernàndez defensa que "seria un suïcidi que ERC entrés al Govern"

El diputat de la CUP afirma que, si no es realitza la consulta en aquesta legislatura, "serà el frau i la impostura més gran en 34 anys de democràcia"

Ara
1 min
David Fernàndez, cap de llista de la CUP, fent balanç del resultat electoral del 25-N / DAVID BORRAT

BarcelonaEl diputat i número u de la CUP al Parlament, David Fernàndez, ha fet costat a ERC en la seva voluntat de no entrar a Govern amb CiU en declaracions a La Xarxa. "Ho trobo lògic, seria un suïcidi per a ERC, sobretot en matèria econòmica. Havent anunciat [Francesc] Homs les pitjors retallades, un altre cop de 4.000 milions d'euros, ERC amb un programa com el que porta ho tindria molt difícil per justificar-ho", ha argumentat.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Així mateix, Fernàndez ha fixat la consulta sobiranista com un dels seus objectius de legislatura i ha afirmat que, si no es fa, "serà el frau i la impostura més gran en 34 anys de democràcia". La formació de l'esquerra independentista condiciona el seu suport al fet que el referèndum sigui vinculant. "Aquesta consulta no pot ser com les 500 que ja hem fet. L'endemà s'ha de traduir en noves polítiques que permetin autogovernar-nos", ha reclamat.

stats