POLÍTICA
Política 20/04/2013

La CUP aplaudeix la proposta d'Hisenda pròpia tot i que incideix en el seu caràcter "simbòlic"

David Fernàndez valora el projecte com "un pas intermig" on "no canviem el model".

Acn
2 min
David Fernàndez, cap de files de la CUP al Parlament, atenent els mitjans / ACN

BarcelonaEl diputat de la Candidatura d'Unitat Popular (CUP) i president del Grup Mixt al Parlament, David Fernàndez ha aplaudit aquest dissabte la voluntat del Govern d'impulsar un mecanisme perquè els ajuntaments puguin pagar els impostos a la Generalitat de forma legal. En declaracions a Catalunya Informació Fernàndez ha matisat, però, que el sistema d'hisenda pròpia té un caràcter "simbòlic" perquè, hores d'ara, el què es recapti en transmetrà a Madrid. "No canviem el model", ha lamentat.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Fernàndez ha assenyalat que el projecte de Forcades i Oliveres està en "sintonia" amb el programa de la CUP. Una sintonia que no es repeteix, fins el moment, amb Iniciativa per Catalunya-Verds, que aquest cap de setmana celebra a Viladecans la seva desena Assemblea General. "Si no ens hem trobat encara, cal analitzar perquè", ha declarat el representant de la CUP, qui insisteix que aquest raonament no es fa "des del retret". "No ens preocupa tant l'esquerra quan està a la oposició, sinó quan arriba al poder", ha dit en al"lusió a les dues legislatures en què els ecosocialistes van formar part del govern tripartit.

Hisenda pròpia sí, però limitada

Sobre la creació d'una Agència Tributària Catalana, David Fernàndez creu que és un primer pas per avançar en la construcció d'un estat propi. Ha assegurat que, amb tota probabilitat, pagarà els seus impostos a través d'aquest òrgan del Govern. "Segurament, serà així", ha afirmat. Tanmateix, ha valorat que el projecte és de moment "un pas intermig" on "no canviem el model".

Querella a Cospedal

David Fernàndez ha volgut ser contundent davant les polèmiques declaracions de fa tot just una setmana de la secretària general del PP, Maria Dolores de Cospedal, qui comparava els 'escraches' a polítics per part de membres de la Plataforma d'Afectats per la Hipoteca amb actes propis del "nazisme" i de "l'Espanya dels anys 30". El líder de la CUP defensa que aquestes accions són una "protesta democràtica i no violenta" i considera que s'hauria de presentar una querella contra Cospedal per les seves declaracions. "Vaig fer una piulada intuïtiva perquè el Twitter té aquestes coses", ha relatat "i vaig dir que proposava una querella criminal, política i moral contra Maria Dolores de Cospedal per banalització de les víctimes del nazisme", ha justificat.

stats