CANVI DE CICLE
Política 23/03/2015

David Fernàndez, sobre la negociació del full de ruta: "La primera premissa és no fer el joc a l'estat espanyol"

El diputat opina a TV3 que "hi ha molt terreny per córrer" i que estan "obligats" a posar-se d'acord i buscar el mínim comú denominador", mentre que Marta Rovira aplaudeix la proposta de la CUP

Acn
2 min
David Fernàndez, cap de files de la CUP al Parlament, entrevistat a 'Els Matins' de TV3

BarcelonaEl diputat de la CUP David Fernàndez ha considerat aquest dilluns que "hi ha molt terreny per córrer" en la negociació sobre el full de ruta després que aquest cap de setmana el seu partit hagi aprovat un document per intentar arribar a un acord amb la resta de partits. "Estem obligats a posar-nos d'acord i buscar el mínim comú denominador", ha afirmat en declaracions a 'Els matins' de TV3. Fernàndez també ha insistit en la necessitat d'omplir la independència de contingut social i ha apuntat que hi ha molts agents que ho estan analitzant en aquesta línia. Sobre les eleccions a Andalusia, s'ha limitat a dir que "el bipartidisme té una mala salut de ferro".

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Per a la CUP, "la primera premissa és no fer el joc a l'estat espanyol", i a partir d'aquí veu marge per negociar amb la resta de partits i arribar a un acord sobre el full de ruta, malgrat considerar que hi ha "moltes indefinicions" en el principi d'acord entre CDC, ERC, EUiA, MES i entitats sobiranistes. "A suar la samarreta i obligats a posar-nos d'acord", aquesta és la consigna de Fernàndez, que ha insistit que el pacte no només ha de ser entre els partits sinó també amb la "mobilització popular", que és, segons ell, "el protagonista i el motor de canvi" del procés.

Respecte a les mesures proposades per la CUP, Fernàndez ha explicat que s'hi poden fer matisos i que cal veure com s'aplicarien tot i que també ha avisat que per al seu partit és "irrenunciable aturar el pou de la crisi".

Pel que fa a pactes de govern, ha assegurat que la CUP contempla tots els escenaris tenint en compte els moments excepcionals que s'estan vivint.

ERC veu bé la proposta de la CUP

Al seu torn, la secretària general d'ERC, Marta Rovira, ha definit el full de ruta de la CUP com un "pas endavant" de cara a l'entesa entre els partits sobiranistes. La número 2 republicana ja va avançar diumenge que veia bé la seva proposta però aquest dilluns ha explicat en roda de premsa que els diputats cupaires els van traslladar el contingut abans de presentar-la públicament i que l'executiva d'Esquerra n'ha fet una valoració positiva. "Ens entendrem perfectament en aquestes passes que proposen fins al 27 de setembre", ha indicat.

"La CUP fa una aposta fonamental per presentar un clar procés constituent després del 27-S, que ha de permetre construir un país de tots i per a tothom. És en aquesta confluència on penso que està l'encert del full de ruta de la CUP", ha insistit.

stats