Política 20/08/2013

David Fernàndez qualifica "d'intents barroers" les intencions d'alterar el lema de la cadena humana

El diputat de la CUP defensa la decisió de l'ANC de vincular la Via Catalana a la independència

Acn
2 min

BarcelonaEl diputat de la CUP David Fernàndez ha qualificat "d'intents barroers" la intenció d'alterar "el moll de l'os" de la cadena humana. Aquesta afirmació arriba després que el secretari general d'UCD, Josep Maria Pelegrí, enviés una carta a l'ANC i a Òmnium Cultural instant-los a centrar la cadena humana en la defensa del dret a decidir, perquè és el que "uneix tothom", més que la independència.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

En una entrevista al 3/24, el diputat de la CUP ha dit que respecta i està d'acord amb el lema i amb la intenció que el moviment social organitzador de la cadena ha escollit en assemblea. Així, Fernández ha denunciat els intents de "buidar de contingut el debat de fons que és la independència política". David Fernàndez també ha explicat que respecten les altres iniciatives que han sortit a banda de la cadena humana, com ara el fet de que alguns moviments socials volen encerclar La Caixa o la intenció de la xarxa de partits socials de Girona, que pretén rodejar l'Hospital Josep Trueta per demanar "un país millor i més just".

D'aquesta manera, el diputat de la CUP ha explicat que respectar les diferents iniciatives és l'única manera per demostrar que Catalunya és "una pista de ball àmplia que admet tots els estils i on només cal una única condició i una norma, que és el respecte".

Pel que fa al debat sobre si la cadena humana ha de ser per la independència o pel dret a decidir, Fernàndez ha reiterat que al seu partit es respecta la decisió de la entitat que ha organitzat la cadena humana i ha afegit que hi està d'acord.

El diputat de la CUP ha aprofitat també per denunciar un cop més les "elits extractives que no han permès fer avançar el país", i ha recordat que les alternatives a la banca existeixen, com ara les caixes cooperatives o les banques ètiques.

stats