ENTREVISTA
Política 25/06/2015

David Bote (Mataró, PSC): "Jo no hauria posat la bandera espanyola, ens identifica impulsar la justícia i la igualtat"

L'alcalde de Mataró assegura que governa "amb els independentistes de CDC amb una diferència pactada"

Ara
2 min

BarcelonaL'alcalde de Mataró, David Bote, ha estat crític, en una entrevista a l'ARA Bassas, amb la posada en escena que el líder del PSOE, Pedro Sánchez, va fer durant el discurs de la seva proclamació. "Jo no hauria posat la bandera espanyola. El que ens identifica és impulsar la justícia i la igualtat a nivell universal", ha defensat, i ha afegit que ell no té "complexos" amb aquesta qüestió i que, per tant, "no és necessari fer un ús tan clar" de cap bandera.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

De fet, ha admès que "no ha renegat mai" de les sigles del PSC perquè està "convençut" que el seu partit és "útil". Ha assegurat, a més, que és possible que una part dels votants que li van donar suport formin part del "votant fidel" que té el partit, però està convençut que també ha donat fruits el seu esforç per donar-se a conèixer i la renovació que s'ha fet de la llista socialista.

Bote, que té 33 anys i és el primer càrrec públic que assumeix, ha explicat que a Mataró ha decidit governar amb "els independentistes de CDC amb una diferència pactada" perquè han posat per davant el projecte de ciutat. Ha assegurat, a més, que al govern no s'ha notat, almenys per ara, la crisi entre CDC i Unió. De fet, l'únic democristià al govern és el regidor d'esports, amb qui, ha dit Bote, només ha parlat de qüestions que afecten la seva regidora.

Fent una radiografia de la ciutat, Bote ha assegurat que seguiran treballant perquè El Corte Inglés s'instal·li a la ciutat i també ha lamentat el "trist" final de Caixa Laietana, de la qual ha recordat la "gran tasca social" que va fer a Mataró.

Bote s'ha mostrat partidari del "tarannà distès i creatiu" que va tenir l'expresident Pasqual Maragall, tot i que també ha reivindicat el "gran esforç" que va fer José Montilla per "posar al dia" el país de moltes de les seves mancances. També ha reconegut que una vegada, en unes europees, no va votar PSC, sinó "un altre partit" més a l'esquerra que creia que havia de seguir tenint representació.

stats