POLÍTICA
Política 25/09/2012

Collboni: "Hem vist un discurs sense cap tipus d'autocrítica, triomfalista i poc realista"

El PSC considera que la intervenció de Mas al debat de política general ha estat "el primer acte electoral" de CiU

Marc Toro
2 min

Barcelona"Hem vist un discurs sense cap tipus d'autocrítica, triomfalista i poc realista". Aquesta ha estat la valoració del portaveu socialista al Parlament, Jaume Collboni, després de la intervenció del president, Artur Mas, a la sessió inaugural del debat de política general d'aquest dimarts. Collboni s'ha referit a l'acte com "el primer acte electoral del senyor Mas" i ha considerat que s'hauria d'haver parlat de "la greu situació de crisi econòmica, social i, ara, institucional" del país.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

El portaveu ha parlat d'un plantejament "no gaire seriós" de Mas i ple "d'ambigüitats" en el seu discurs, i ha lamentat la manca de "claredat, full de ruta i horitzó". Hi ha afegit que: "A l'inici de la legislatura no sabíem on ens conduïa, i encara avui no sabem on ens condueix".

Els socialistes han fet un balanç negatiu de l'acció de govern del president, que han definit com a "fracàs econòmic i fracàs social". "La Catalunya actual està més retallada, amb més atur i més endeutada que el 2010", ha argumentat Collboni. Així mateix, el dirigent socialista ha assegurat que l'executiu ha "incomplert promeses electorals" i s'ha dedicat a "pactar gratis amb el PP reformes que laminen els drets dels ciutadans" de Catalunya.

Fent referència al dret a decidir, Collboni ha deixat ben clar que el PSC "no defugirà cap debat", tot i que ha assegurat que "no caurà en el parany de deixar de parlar d'altres drets". D'altra banda, ha explicat que el Govern no trobarà el PSC en una estratègia que "aboni una ruptura" i ha tornat a situar el seu partit entre "l'immobilisme del PP" i "el rupturisme de CiU".

Collboni ha evitat parlar sobre el procés de primàries del PSC, tot i que ha avançat que els òrgans directius del partit es reuniran els propers dies per prendre una decisió sobre el tema.

stats