Política 06/03/2012

La delegada del govern espanyol a Catalunya perseguirà els ajuntaments que no pengin la bandera espanyola al balcó

Llanos de Luna diu que faran requeriments als consistoris i si no responen l'Advocacia de l'Estat ho denunciarà als jutjats

Acn
1 min

La Delegació del govern espanyol a Catalunya perseguirà els ajuntaments que no pengin la bandera espanyola al seu balcó. Ho ha confirmat aquest dimarts la delegada espanyola, María de los Llanos de Luna, que ha explicat que s'enviaran requeriments als consistoris que no pengin la bandera perquè ho facin o perquè remetin els acords del ple municipal amb la decisió.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

L'Advocacia de l'Estat estudiarà els acords i decidirà si porta el cas al jutjat contenciós-administratiu corresponent. La delegada ha recordat que la llei de Banderes del 1981 obliga a penjar l'espanyola a la façana principal dels ajuntaments, i ha negat que la seva decisió sigui "ideològica", sinó que busca el compliment de la legalitat, ha subratllat.

Llanos de Luna ha explicat que a la demarcació de Girona ja s'han detectat alguns casos d'aquest tipus. La delegada no ha volgut valorar l'actuació dels seus antecessors al càrrec, i s'ha limitat a dir que ella ha jurat fer complir la llei.

stats