POLÍTICA
Política 11/06/2014

Alfred Bosch: "Demòcrates espanyols, la vostra esperança és la República catalana"

El portaveu d'ERC al Congrés avisa que "els pobles no s'hereten" i erigeix el referèndum del 9 de novembre a Catalunya com l'autèntica oportunitat de transformació política d'Espanya

M.colomer
1 min

BarcelonaProclama republicana del portaveu d'ERC al Congrés, Alfred Bosch, en començar la seva intervenció en el ple que debat la llei d'abdicació i la successió borbònica. Entre rialles i esbroncades, Bosch ha reproduït en català la proclamació de la República catalana de Francesc Macià 83 anys enrere per evidenciar que Espanya "en lloc de progressar i avançar, el que està fent és retrocedir", com es pot veure en el vídeo que recull la seva intervenció. "Demòcrates espanyols, la vostra esperança és la República catalana", ha asseverat Bosch, que ha erigit la consulta del 9 de novembre a Catalunya en l'autèntica oportunitat de transformació profunda ja no només per a la societat catalana, sinó també, i de retruc, l'estat espanyol.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

El portaveu dels republicans al Congrés ha advertit metafòricament que "canviant corones no es cura el mal de cap". "Els nostres avis ho tenien molt més clar. Sabien que les successions no són el correcte en política, que la política s'ha de votar, i la sobirania resideix en els pobles i no en els sobirans", ha asseverat Bosch, que també ha parlat de les generacions futures, que "no entendran que al capdavant de l'Estat es produeixi un relleu entre aristòcrates".

Monarquia o República catalana

Per tot plegat, el republicà ha deixat clar que a Catalunya la consulta sobre la forma d'Estat ja té data, el 9 de novembre. Perquè a criteri seu, el que se sotmetrà a votació el 9-N és "Monarquia espanyola o República catalana".

stats