Política 12/05/2018

Demòcrates avala la investidura de Torra amb un 88% dels vots

La formació exigeix a Quim Torra que "faci efectiva la República lleial al mandat de l'1-O"

Mireia Esteve
1 min
Antoni Castellà: “Un missatge al PDECat: 
 No som l’enemic”

BarcelonaLa militància de Demòcrates ha donat el vist-i-plau a la investidura de Quim Torra. Dues hores abans que comenci la primera sessió del ple d'investidura, aquest matí s'han fet públics els resultats de la consulta interna que la formació va decidir fer als seus afiliats perquè es posicionessin sobre el pla D de Carles Puigdemont. En total, un 88,5% dels vots dels militants de Demòcrates que han participat en la consulta han avalat el nom de Quim Torra.

Això sí, han posat com a condició que l'acció de govern del candidat a la presidència de la Generalitat "serveixi per fer efectiva la República" i que ho faci "lleial al mandat de l'1-O". La participació en la consulta ha sigut d'un 23,5%, és a dir, 554 persones de les 2.358 que podien votar en aquesta consulta. Un 9,87% dels votants s'han mostrat en contra de la investidura de Torra, mentre que un 1,59% s'han abstingut.

Demòcrates està integrat dins el grup parlamentari d'ERC a la cambra catalana i els vots d'Antoni Castellà i Titón Laïlla eren indispensables perquè la investidura tirés endavant, ja que JxCat i ERC tenen 66 diputats en total, només un més que els grups que han dit que hi votaran en contra (Cs, PSC, PP i Catalunya en Comú-Podem). Per la seva banda, la CUP de moment manté les quatre abstencions a l'espera del que decideixi el seu consell polític convocat aquest diumenge al matí i que s'ha de tornar a posicionar sobre si canvia les seves abstencions per quatre vots en contra.

stats