Política 06/05/2018

Demòcrates sotmetrà a votació de la seva militància el candidat que proposi JxCat pel pla D

Castellà admet que serà "molt més important el què que no el qui" a l'hora de decidir

Ara
1 min
Antoni Castellà: “Un missatge al PDECat: 
 No som l’enemic”

BarcelonaDemòcrates deixarà que la seva militància decideixi sobre si dona suport al candidat que JxCat proposi pel pla D. El portaveu de Demòcrates i diputat d'ERC, Antoni Castellà, ha reconegut avui que només es podrà investir Carles Puigdemont si el TC no tomba la reforma de la llei de la presidència del Parlament que autoritza una investidura a distància, i ha anunciat que si proposen un altre candidat pel pla D hauran de sotmetre'l a votació entre la seva militància.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

En declaracions a RAC1 Castellà ha afirmat: "Els nostres dos vots estaran garantits en funció del que decideixin els nostres militants". Castellà ha admès que serà "molt més important el què que no el qui". En aquest sentit, el diputat republicà ha afirmat: "El que anem fent és el més important. L'únic objectiu és el mandat de l'1 d'octubre i fer efectiva la República amb el temps que faci falta i els mecanismes que calguin".

"El primer escenari era plantejar la candidatura de Puigdemont i fer desobediència, però això ens porta directament a eleccions", ha reconegut Castellà. En aquest sentit, ha assenyalat que "queden dos escenaris: investir Puigdemont si el TC ho respecta o esperar que plantegin una alternativa. Si és així, ho sotmetrem a consulta".

Els dos vots dels diputats de Demòcrates –Antoni Castellà i Titón Laïlla– són imprescindibles perquè la investidura tiri endavant. Amb tots els vots delegats, JxCat i ERC sumen 66 diputats, un més que els grups de l'oposició. La CUP continua mantenint les seves quatre abstencions, per tant, JxCat i ERC necessiten els vots de tots els diputats per garantir la investidura d'un candidat alternatiu a Carles Puigdemont.

stats