DRET A DECIDIR
Política 25/06/2014

Arxivada la denúncia de Llanos de Luna contra l'Ajuntament d'Igualada pel suport al dret a decidir

L'alcalde de la capital de l'Anoia creu que s'estan gastant "de manera il·lògica i fraudulenta diners de tots per coartar la llibertat d'expressió"

Ara
2 min

BarcelonaEl jutjat contenciós administratiu número 11 de Barcelona ha desestimat la denúncia que la delegada del govern espanyol a Catalunya, María de los Llanos de Luna, va presentar contra l'Ajuntament d'Igualada per haver aprovat una moció a favor del dret a decidir el 25 de setembre de 2012. Així ho ha anunciat l'alcalde d'Igualada, Marc Castells, qui ha denunciat que "és molt greu que s'estiguin utilitzant recursos públics per coartar la llibertat dels ajuntaments". La moció també instava el Parlament a convocar un referèndum o, si s'escau, votar la declaració unilateral de sobirania nacional, a emprendre accions per a la creació de la hisenda pròpia i a donar suport a les accions de l'ANC.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

El 25 de setembre de 2012 l'equip de govern de l'Ajuntament d'Igualada (CiU i ERC) va presentar una moció a favor del dret a decidir, que va ser aprovada amb el suport de la majoria de grups municipals –CiU, ERC, PSC i ICV–, a excepció dels dos regidors del PP i l'únic regidor de PxC. Uns mesos després, el 21 de gener de 2013, la delegada del govern espanyol a Catalunya, María de los Llanos de Luna, va interposar una denúncia contra el consistori per l'aprovació d'aquesta moció amb la intenció d'impugnar-la. Amb tot, el jutjat contenciós administratiu número 11 de Barcelona ha declarat ara la inadmissibilitat del recurs.

Estratègia de confrontació

El cas d'Igualada se suma als de Mont-ras, Vilablareix i Torroella de Montgrí, als quals el jutjat ja va donar la raó davant les denúncies de la delegada del govern espanyol a Catalunya per ingressar els tributs a l'agència tributària catalana, per pagar la quota de l'Associació de Municipis per la Independència (AMI), o per donar suport a la plataforma Diem Prou, a favor de pagar els impostos a la hisenda catalana.

stats