Política 07/04/2016

Denunciat el raper lleidetà Pablo Hásel per fer pintades contra Àngel Ros

Un jutge va ordenar la retirada d'una cançó seva en què amenaçava de mort l'alcalde de Lleida, amb frases com "mira la bala que tinc preparada, que va directe al pit"

Efe
2 min
Denunciat el raper lleidetà Pablo Hásel per fer pintades contra Àngel Ros

LleidaNova polèmica protagonitzada pel raper lleidetà Pau Rivadulla, més conegut com a Pablo Hasél. La Guàrdia Urbana de Lleida l'ha denunciat després d'enxampar-lo fent pintades reivindicatives amb aerosols a diversos punts de la ciutat i, en una d'elles, carregar contra l'alcalde socialista, Àngel Ros.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Es dóna el cas que el jutge va ordenar la retirada de YouTube d'una cançó del jove, en què amenaçava de mort Ros, amb frases com "Menti-Ros, et mereixes un tret" o '"Mira la bala que tinc preparada, que va directe al pit".

Segons la policia local, els fets van succeir ahir a la matinada, quan al voltant de les 2.50 hores van rebre un avís que els informava que dos joves estaven fent pintades. En dirigir-se al lloc dels fets, van veure els dos joves fent pintades, que, quan van detectar la patrulla policial, van llançar un objecte a la claveguera i van marxar corrents.

Els agents els van perseguir i van poder detenir i identificar-los poc després. Va ser aleshores quan van comprovar que un dels dos nois era Pau Rivadulla. Un d'ells portava en una butxaca un tap polsador d'aerosol, que coincidia amb el pot de pintura que es va trobar a la claveguera.

Els joves van ser denunciats com a presumptes autors d'un delicte contra el patrimoni històric (van fer una pintada al Palau Episcopal, considerat un element històric, artístic i arquitectònic) i també han rebut una denúncia per danys en béns immobles.

Va ser condemnat a dos anys per enaltiment del terrorisme

El cert és que el nom de Hasél sempre ha estat vinculat a la polèmica. L'Audiència Nacional el va condemnar a dos anys de presó per enaltiment del terrorisme per la lletra d'algunes cançons seves, que cantaven proclames a favor dels Grapo, ETA, Terra Lliure o Al-Qaida.

stats