Política 07/07/2016

Denuncien el germà de l'exconseller Felip Puig per afavorir empreses properes a la família Pujol

La CUP assegura que el director del Servei Català de Meteorologia, Oriol Puig, va adjudicar arbitràriament l'estudi d'un projecte que era inviable

Montse Riart
1 min
Oriol Puig sortint de la Ciutat de la Justícia després de declarar com a imputat per blanqueig de capitals (3 d'octubre de 2014) / ACN

BarcelonaLa CUP ha denunciat davant la Fiscalia el germà de l'exconseller Felip Puig i director del Servei Català de Meteorologia, Oriol Puig. L'acusa d'haver afavorit dues empreses properes a Convergència i la família Pujol, adjudicant-los estudis per a un projecte que sabia que era inviable.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Segons la denúncia dels cupaires, el 2013 Puig va idear la construcció d'una estació de meteorologia al Turó de l'Home, un espai propietat del ministeri de Defensa que es vol protegir. La CUP assegura que abans de plantejar-se si el projecte era viable va encarregar una sèrie d'estudis a empreses de Carles Sumarroca i Pere Pujol Ferrusola per valor de 248.000 euros.

L'estació no es va arribar a fer perquè després el projecte va resultar inviable. La CUP acusa el germà de l'exconseller de prevaricació i frau a l'administració i vol que es retornin els diners.

L'Audiència Nacional investiga Carles Sumarroca i Pere Pujol dins la causa sobre l'origen del patrimoni de la família de l'expresident català.

stats