Política 19/10/2017

Denuncien quatre guàrdies civils per haver arrencat senyeres i estelades de l'ajuntament i de cases d'Espolla

Els Mossos aturen una furgoneta que pertany al cos espanyol però que no duia logotips

Ara
2 min
Veïns de l'Espolla parlen amb l'alcalde de la localitat sobre el robatori d'estelades

EspollaEls Mossos d'Esquadra han denunciat quatre agents de la Guàrdia Civil que aquesta matinada s'han dedicat a arrencar senyeres i estelades de l'ajuntament i de cases particulars d'Espolla, a més d'una estelada a Masarac, totes dues poblacions de l'Alt Empordà. Cap a les 01.30 h un veí d'Espolla ha sentit un soroll a l'exterior i ha vist com quatre individus s'enfilaven a un balcó, d'on s'han endut l'estelada que hi havia penjada. L'home ha observat com el grup pujava dalt d'una furgoneta, de la qual s'ha apuntat la matrícula, i n'ha alertat els Mossos.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

La policia catalana ha pogut interceptar el vehicle poc després. La furgoneta pertany a la Guàrdia Civil però no duia logotips, i a dins hi anaven quatre agents de paisà del cos de seguretat espanyol. A més de despenjar estelades dels balcons, els guàrdies civils s'han enfilat al pal que hi ha davant l'ajuntament –que fa uns 3 metres d'alçada– i se n'han endut la senyera.

Un dels veïns de l'Espolla mostra l'estelada robada de l'Ajuntament

Tant l'alcalde d'Espolla, Carles Lagresa, com els tres veïns afectats han presentat aquest matí una denúncia per furt, i un dels ciutadans també per danys perquè els agents han trencat una canonada d'aigua quan intentaven enfilar-se al balcó per despenjar l'estelada.

Lagresa ha lamentat els fets i els ha qualificat de "greus" i "patètics". "No crec que sigui normal que servidors públics es dediquin a emportar-se mobiliari urbà de l'ajuntament i dels veïns a la nit", ha criticat abans de recordar que la senyera, que estava penjada a l'ajuntament, "és constitucional i oficial".

Però Espolla no ha sigut l'únic municipi afectat. A Masarac també han robat l'estelada que hi havia penjada a l'entrada del municipi, en un pal de més de dos metres. El seu alcalde, Lluís Pujol, també considera que és un fet "molt greu" i creu que "hauria d'haver-hi respecte cap a totes les posicions polítiques". "Som un poble molt pacífic i teníem l'estelada penjada perquè així van decidir-ho els veïns. No hi ha dret amb tot el que estan fent", ha lamentat.

La Guàrdia Civil ha obert una investigació interna per comprovar la realitat dels fets i determinar quines accions s'empendran.

stats