Política 01/07/2019

Denuncien novament la pancarta per la llibertat dels presos del Palau de la Generalitat

L'entitat unionista Impulso Ciudadano també ha requerit a l'Ajuntament de Barcelona que retiri el llaç groc de la façana

Ara
1 min
Torra retorna al Palau la pancarta que reclama la llibertat dels "presos polítics i exiliats" amb el llaç groc

BarcelonaL'entitat unionista Impulso Ciudadano ha reprès aquest dilluns la batalla contra la pancarta per la llibertat dels presos polítics que fa poc més d'un mes que torna a penjar de la façana del Palau de la Generalitat, després que la Junta Electoral Central (JEC) obligués l'executiu a despenjar-la en període electoral. En un comunicat, l'entitat ha anunciat que ha presentat un contenciós administratiu davant el Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC) contra el govern de Quim Torra després que no respongués a un requeriment previ, i ha enviat un altre requeriment a l'Ajuntament de Barcelona perquè despengi, també, el llaç groc de la façana.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Així, Impulso Ciudadano ha demanat al TSJC que exigeixi la retirada de la pancarta com a mesura cautelar, "donat que no perjudica els interessos generals", i en vista dels "pronunciaments reiterats dels tribunals a favor de la neutralitat política de les institucions". El recurs es fonamenta en la "vulneració del principi de neutralitat ideològica dels ens públics", la vulneració del "dret a la llibertat de pensament", que exigeix als poders públics "un comportament d'imparcialitat", i la "desviació de poder en l'actuació del govern autonòmic", atès que no disposa "de competència per difondre propaganda orientada a reivindicar la llibertat per als presos que estan sent jutjats com a conseqüència de la seva participació en el cop institucional de setembre i octubre del 2017".

Pel que fa al requeriment a l'Ajuntament de Barcelona, l'entitat ha exposat que es va presentar el 20 de juny, i el termini per respondre acaba el 5 de juliol. "És imprescindible el respecte als símbols oficials i l'eliminació de qualsevol instrumentalització partidista" de l'administració, insisteix l'associació.

stats