Política 08/06/2018

Desbordem es presenta a les primàries per mobilitzar "les veus desobedients i rupturistes" dels comuns

Aquest sector del partit va donar suport a l'1-O i defensa un procés constituent

Acn
2 min
Votació en l'assemblea fundacional dels comuns dissabte passat

BarcelonaEls impulsors del manifest 'Desbordem', corrent intern dins dels comuns, es presenta amb llista pròpia a les eleccions a la direcció de CatComú, entre el 29 de juny i el 2 de juliol, per posar sobre la taula "una iniciativa inconformista per mobilitzar les veus desobedients i rupturistes existents dins de l'organització".

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

En una nota de premsa, el moviment que lideren la diputada al Congrés Sònia Farré i l'activista Sandra Ezquerra es fa seus els documents fundacionals de Catalunya en Comú però reclama un procés constituent i mesures per al repartiment del treball i per a la lluita contra l'especulació financera, com ara una auditoria del deute. Els impulsors afirmen que ja tenen els avals territorials i sectorials necessaris i que la trentena de noms de la seva llista provenen de comuns, Podem i candidatures municipalistes.

Entre ells també hi ha el regidor del Comú de Lleida Sergi Talamonte i l'activista ecologista Quim Pérez. En la mateixa nota de premsa afirmen també que compten amb el suport de membres de l'actual coordinadora nacional i membres de candidatures municipalistes com BComú, Cornellà en Comú, Sitges en Comú, Som VNG, Guanyem Badalona en Comú i el Comú de Girona. Dilluns faran pública la llista completa.

Desbordem va publicar un manifest per al 21-D pròxim a les tesis independentistes: "Defensem l’obertura d’un procés constituent per construir una República catalana social, feminista, democràtica i ambientalment justa, una República plenament sobirana compatible tant amb un horitzó confederal com independentista, una República on les llibertats i els drets civils i polítics siguin reals i garantits, on la diversitat no sigui motiu per posar ningú a la presó".

En clau interna, Desbordem es compromet també amb el "projecte confluent" de CatComú. Ara bé, volen obrir una "discussió estratègica" sobre l'espai i la situació política i "fomentar una cultura democràtica interna" que deixi en mans de les bases la presa de decisions.

Els federalistes també preparen candidatura

La llista de Desbordem s'afegirà, a banda de la que presenten Xavier Domènech i Ada Colau, a la que impulsen els comuns federalistes. El sector menys pròxim al sobiranisme està acabant de definir la seva candidatura. Així, en les primàries els inscrits a Catalunya en Comú tindran diferents propostes sobre la taula.

stats