Política 23/06/2019

Desenes de persones es concentren a Madrid per reclamar la llibertat dels presos polítics

La protesta demana una solució "democràtica" per a la qüestió catalana

Ara
1 min
Jordi Sànchez, Oriol Junqueras, Jordi Turull, Joaquim Forn, Jordi Cuixart, Josep Rull i Raül Romeva, en la primera foto difosa des que són empresonats a Lledoners

MadridDesenes de persones s'han concentrat aquest diumenge a Madrid per reclamar la llibertat dels líders independentistes empresonats. Els manifestants, convocats per la plataforma Madrileños por el Derecho a Decidir, s'han reunit a la Puerta del Sol amb nombroses banderes estelades, republicanes i llaços grocs, a més de pancartes reivindicatives en favor del dret a l'autodeterminació.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

La marxa ha acabat amb la lectura d'un manifest que denuncia "irregularitats" al judici de l'1-O i demana una solució "democràtica" per a la qüestió catalana. Així mateix, la plataforma ha emplaçat els manifestants a assistir a la mobilització del 2 de juliol convocada pel Consell per la República Catalana a Estrasburg.

En el cas d'Estrasburg, l’ANC ja ha organitzat prop de vuitanta autobusos per desplaçar-se fins al Parlament Europeu en la sessió constitutiva de la cambra europea per denunciar, com va avançar l'ARA, que Carles Puigdemont, Toni Comín i Oriol Junqueras no puguin exercir d’eurodiputats, vulnerant els seus drets polítics i el de les persones que els han votat.

Gairebé de totes les comarques del Principat en sortiran autobusos, alguns dels quals faran nit a Estrasburg per aprofitar el llarg desplaçament en una nova mobilització que aplegarà milers d'independentistes al cor d'Europa.

stats