Publicitat
Publicitat

Destitueixen l'ambaixador espanyol a Polònia després de perdre els papers en un vídeo de 'Punto Pelota' durant l'Eurocopa

El programa d'Intereconomía el va mostrar en una festa a l'ambaixada. "Donarem pel sac als francesos" i "Espanya, una i sencera", són algunes de les expressions que deixava anar

El ministre d'Afers Exteriors i Cooperació, José Manuel García-Margallo, ha destituït l'ambaixador d'Espanya a Polònia, Francisco Fernández Fábregas, després del vídeo de 'Punto Pelota', a Intereconomía, que el mostra perdent els papers en una festa a la seva residència oficial durant l'Eurocopa.

Al vídeo se'l veia sopant amb un grup d'empresaris espanyols a la casa que l'Estat té per al càrrec diplomàtic a Varsòvia. Veia el partit Espanya-França, de vuitens de final, amb els seus convidats, i després es deixava anar per celebrar amb alegria la victòria. Es posava una samarreta que li havia regalat Iker Casillas, s'embolicava amb la bandera espanyola, cridava "Espanya sencera, una i sencera" i feia un sorteig de regal. A la noia premiada amb una samarreta de la selecció espanyola, li feia un 'escorcoll' i comprovava si li anava a la mida. Finalment, reclamava "xampany" i anunciava: "Donarem pel sac als francesos".

Exteriors no ha volgut fer comentaris en relació amb aquest afer i no ha aclarit si la destitució ha estat pel vídeo. El relleu de l'ambaixador va ser aprovat pel consell de ministres el passat dia 6, tot i que no es reflectia la llista d'acords que es lliura a la premsa, i va ser publicat al BOE aquest dimarts.

Fernández Fábregas, de 67 anys i nascut a Granada, estava al capdavant de l'oficina diplomàtica de Varsòvia des de setembre de 2008, en època del govern de José Luis Rodríguez Zapatero. També havia estat cap de protocol de la Casa del Rei (1996-2000) i ambaixador a Bèlgica (2000-2004), entre altres càrrecs.

21D

Més continguts de

21D
PUBLICITAT

Totes les dades, notícies i anàlisis per entendre la convocatòria electoral

Vés-hi
PUBLICITAT
PUBLICITAT