Política 22/02/2011

Tarradellas va rebutjar presidir Espanya després del 23-F

Un llibre revela que l'expresident de la Generalitat va tornar "molt espantat" d'una reunió amb Adolfo Suárez i que notava que alguna cosa s'estava movent

efe
1 min
tarradellas

MadridJesús Conte, excap de premsa de Jordi Pujol i autor d'un llibre que recull l'arxiu del que va ser president de la Generalitat, Josep Tarradellas, ha revelat que el polític català va rebutjar l'oferta de presidir a Espanya un govern de concentració després de la dimissió d'Adolfo Suárez. El llibre, titulat "Tarradellas, testimoni d'Espanya" no explica aquest rebuig per part de l'expresident català de governar a Espanya perquè l'autor l'ha constatat després de publicar l'obra.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

El llibre ha estat possible perquè Tarradellas ho desava tot des dels setze anys. Ho volia tot per escrit, ja que desconfiava del telèfon. Com a resultat, s'ha aconseguit un arxiu de més de dos milions de pàgines que es custodien al monestir de Poblet. Tarradellas s'hauria reunit amb Suárez i diversos ministres el gener de 1981. Després d'aquesta reunió, Tarradellas hauria confessat sentir-se "molt espantat", ja que havia notat que alguna cosa s'estava movent. Malgrat tot, Conte assegura que l'expresident català no va saber en cap moment que s'estava gestant un cop d'Estat. L'oferta de presidir Espanya l'hauria rebuda després del 23-F.

Tarradellas també va conservar la correspondència que va mantenir amb uan Negrín, Indalecio Prieto, Lluís Companys, el rei Joan Carles, Adolfo Suárez, Felipe González, Jordi Pujol, Manuel Fraga, Santiago Carrillo o Pablo Picasso, entre d'altres.

stats