Política 20/11/2011

Detenen dos joves a Banyoles per demanar l'abstenció amb pintades

La CUP s'hi solidaritza i demana que els "alliberin immediatament i sense càrrecs". Els dos militants independentistes han escrit "No votis" en diverses parets de l'Ajuntament i de col·legis electorals

Acn
1 min

BanyolesLa policia local de Banyoles ha detingut dos joves, aquest diumenge a la matinada, per fer pintades amb el lema "No votis" a la façana de l'Ajuntament i a les parets de diversos col·legis electorals, segons ha informat la delegació del govern espanyol i, després, també han confirmat els Mossos d'Esquadra.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

La CUP del Pla de l'Estany ha sortit en defensa dels dos detinguts, que són membres del Casal Independentista de Banyoles. La policia els ha arrestat per pintar la façana del consistori i de cinc col·legis electorals de la localitat amb el lema "No votis". La CUP demana "l'alliberament immediat sense càrrecs" dels detinguts i reivindica que les eleccions generals no són una eina útil en la lluita de l'independentisme català.

Segons el comunicat de la CUP, les eleccions generals espanyoles no són "una eina útil" en la lluita de d'independentisme català i defensen que l'estat de les autonomies és "incompatible" amb la llibertat dels Països Catalans.

El Casal Independentista del Pla de l'Estany, a més, ha convocat una concentració aquest diumenge a les cinc de la tarda en suport als detinguts davant la comissaria de Vista Alegre de Girona. Segons l'entitat, els detinguts són "acusats de sabotatge electoral".

stats