Política 19/04/2018

Detenen un activista a Tenerife per publicar "els borbons als taurons" al seu compte de Facebook

El jove està acusat d'un delicte d'odi i injúries greus contra la Corona

Ara
1 min
Detenen un activista a Tenerife per publicar "els borbons als taurons" al seu compte de Facebook

BarcelonaEnèsima detenció per presumptes injúries a la Corona a l'estat espanyol. La Policia Nacional ha detingut aquest dijous un activista social a La Laguna (Tenerife) per haver publicat al seu compte de Facebook missatges com "els borbons als taurons". Roberto Mesa, activista prosaharaui, ha estat detingut aquest matí a primera hora acusat d'un delicte d'odi i injúries greus contra la Corona.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Els agents han traslladat Mesa a la Comissaria de la Policia Nacional de Tres de Mayo, on s'ha organitzat una concentració espontània en favor de l'activista. La seva advocada, Alicia Mújica, ha explicat davant dels mitjans que els policies també han requisat tot l'equip informàtic del jove quan, aquest dijous a les vuit del matí, han entrat a casa seva.

Mesa, que s'enfronta a una acusació de delicte d'odi i injúries greus contra la Corona, passarà demà a disposició judicial. L'activista ha declarat que està "tranquil" però "preocupat" perquè la seva situació és una "novetat" pel que fa al dret de llibertat d'expressió.

stats