Política 04/09/2017

Detenen un altre militant d'Arran per l''escrache' a la seu del PP

L'organització independentista es concentra davant la comissaria de Mossos de les Corts

Ara
2 min
Membres d'Arran en plena acció reivindicativa a la seu del PP a Barcelona

BarcelonaNova detenció d'un membre d'Arran per la protesta a la seu del PP del 27 de març. Es tracta de la quarta persona detinguda per l''escrache' al local dels populars, després que els Mossos d'Esquadra detinguessin al juliol tres militants de l'organització de l'esquerra independentista vinculada a la CUP. El 27 de març una vintena de joves van intentar ocupar la seu del PP a Barcelona, i el partit que dirigeix Xavier García Albiol els va denunciar. Està previst que el nou detingut passi a disposició judicial aquest dimarts al matí, on es negarà a declarar.

Arran ha convocat una concentració de rebuig a la detenció, aquesta tarda a les 17.00 h a la comissaria de les Corts dels Mossos d'Esquadra, on el jove detingut, Joel, d'Arran Gràcia, continua retingut i passarà la nit. S'hi han apropat una setantena de militants de l'organització juvenil, així com els diputats de la CUP Mireia Boya i Carles Riera i les regidores a l'Ajuntament de Barcelona María José Lecha i Eulàlia Reguant. El col·lectiu ha tallat el trànsit a la Travessera de les Corts cinc minuts abans de dos quarts de sis i ha mostrat pancartes on s'hi ha pogut llegir: "Defensar el referèndum no és un delicte" i "La justícia espanyola és una fal·làcia".

"No és casual que la maquinària repressiva es reprengui avui", ha assenyalat la portaveu d'Arran, Mar Ampurdanès, que ha llegit un manifest per acabar la concentració. La portaveu ha mostrat la preocupació del col·lectiu pel "paper còmplice" dels Mossos d'Esquadra que, ha assegurat, actua amb "mà dura contra el jovent organitzat".

Arran farà divendres a la tarda a l'amfiteatre de Roquetes, a Nou Barris, l'acte central de la seva campanya 'L'organització, la clau de la victòria', que donarà el tret de sortida als "dies de defensa del referèndum fins l'1 d'octubre", tal com ha explicat la portaveu, Mar Ampurdanès.

Militants d'Arran protesten per la detenció d'un jove per l'escrache a la seu del PP

Fins ara havien estat citades a declarar pels fets set persones de l'organització, segons van informar des d'Arran, i totes s'havien negat a declarar per l'acció a la seu del PP. Les tres detencions del mes de juliol van ser conseqüència d'haver-se negat a declarar per aquest 'escrache'.

Amb aquella acció, l'organització de l'esquerra independentista va donar el tret de sortida de la seva campanya per al referèndum de l'1-O. Una trentena de joves de l'organització de l'esquerra independentista van intentar entrar a la seu dels populars, al carrer Urgell, a la paret de la qual van enganxar cartells amb el lema "L'organització és la clau de volta".

Els joves van cridar consignes com "Independència, socialisme i feminisme", "Qui sembra la misèria recull la ràbia" o "Sense desobediència no hi ha independència" i van desplegar un cartell on es llegia: "L'autodeterminació no es negocia: referèndum sí o sí". La diputada de la CUP Anna Gabriel i l'exdiputat de la formació David Fernàndez eren davant la seu donant suport als joves, però no van intervenir en l'acció reivindicativa. Tanmateix, van aplaudir l'intent d'ocupació.

stats