Política 22/03/2018

Surt en llibertat la regidora de la CUP de Reus detinguda aquest matí per anar a declarar

Mariona Quadrada s'ha acollit al dret de no declarar davant l'acusació d'un delicte d'odi

1 min
Els regidors de la CUP a Reus, en una fotografia d'abril del 2017, inclosa Mariona Quadrada, a la dreta de la imatge

La regidora de la CUP de Reus Mariona Quadrada ha comparegut aquest matí al jutjat número 2 de Reus, detinguda pels Mossos d'Esquadra. La cupaire s'ha acollit al dret de no declarar davant l'acusació d'un delicte d'odi per la protesta que es va fer el 3 d'octubre contra la policia espanyola de l'1-O. Quadrada ha quedat en llibertat amb càrrecs i en sortir dels jutjats ha declarat que el delicte que se li imputa "no és cap delicte d'odi" i que no se'n sent culpable.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Els Mossos d'Esquadra havien detingut la regidora a les 8 del matí i l'han portat en un primer moment a la comissaria fins a traslladar-la als jutjats, on havia sigut citada fins a tres ocasions anteriorment per declarar, la darrera, dilluns passat. La regidora havia al·legat que no reconeix els tribunals espanyols. Des del perfil de Twitter de la CUP de Reus han piulat "Dempeus per la llibertat d'expressió i els drets fonamentals i amb el cap ben clar per construir República!" i han convocat una concentració en suport a la regidora en què s'han aplegat unes dues-centes persones.

De fet, els altres dos regidors de la CUP investigats en la causa, Marta Llorens i Oriol Ciurana, van acabar compareixent al desembre, un cop detinguts, després d'haver incomparegut en dues ocasions. La regidora havia de declarar aquest dilluns juntament amb diversos bombers, també investigats. Finalment, però, el jutjat va decidir canviar les dates de la compareixença d'aquests últims.

stats