Política 30/06/2012

Detingut a Bilbao el presumpte membre d'ETA, Josu Rodríguez Mallaviarrena

És el sisè presumpte etarra que ha estat detingut en una setmana

Efe
1 min

MadridAgents de la Policia Nacional, adscrits a la brigada Provincial d'Informació de Bilbao, han detingut aquest dissabte a Bilbao el presumpte membre d'ETA, Josu Rodríguez Mallaviarrena, requerit per l'Audiència Nacional.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Segons ha informat el Ministeri de l'Interior en un comunicat, Rodríguez Mallaviarrena va ser processat per pertinença a banda armada.

Aquest és el sisè etarra detingut en una setmana per part de les forces i cossos de seguretat de l'Estat, que han clavat "un cop dur a l'estructura de l'organització terrorista", segons assenyala el comunicat.

Altres detencions

Divendres van ser detinguts a Londres Antonio Troitiño Arranz i Ignacio Lerín Sánchez, tots dos amb un important historial terrorista, arrestos que se sumen al practicat dimecres passat a Bilbao a Maialen Zuazo Aurrekoetxea per complir una condemna de set anys de presó per col·laboració amb ETA per haver donat allotjament i ocultat a diversos membres del "comando Biscaia".

Un dia abans, el 26 de juny, van ser detinguts a la ciutat francesa d'Albi Ugaitz Errazkin Tellería-que va formar part del comando "Asti" d'ETA, responsable dels assassinats d'Isaías Carrasco i Ignacio Uría a 2008 - i José Javier Osés Carrasco

stats