Política 14/07/2012

La policia escocesa deté un presumpte membre d'ETA a Edimburg

Es tracta de Beñat Atorrasagasti Ordóñez, de 36 anys, que es va incorporar a ETA, suposadament, el 1996

Agències
2 min

EdimburgLa policia escocesa ha detingut aquest divendres a la nit un presumpte membre d'ETA a Edimburg.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

En col·laboració amb la Guàrdia Civil, agents de la policia escocesa han detingut pels volts de les deu de la nit Beñat Atorrasagasti Ordóñez, contra qui existia una euroordre de detenció per transportar material i persones entre els estats espanyol i francès per a ETA. Atorrasagasti va fugir el març del 2001 d'una operació de la Guàrdia Civil on es va desarticular un grup de transportistes de Navarra. Les investigacions es van iniciar fa diversos mesos quan la policia anglesa i la Guàrdia Civil espanyola van localitzar el domicili que havia llogat el detingut a Edimburg, on residia amb la seva família des de feia temps.

La policia investiga els efectes incautats i altres indicis que permetin aclarir les activitats que l'home hagi pogut desenvolupar en l'actualitat. Segons la policia, el presumpte etarra estava a la reserva de l'organització. Segons el comunicat del ministeri de l'Interior "tot indica que l'etarra pertanyia actualment a l'aparell de reserva de la banda".

Beñat Atorrasagasti Ordóñez, de 36 anys, es va incorporar a ETA el 1996 com a membre d'un grup de transportistes amb la missió de facilitar el pas de la frontera entre França i Espanya a persones i material per a ETA. Aquest grup va ser desarticulat el 2001 en una operació contraterrorista de la Guàrdia Civil.

Després de fugir a França el 2001, l'home es va integrar en les estructures clandestines d'ETA en aquest país i es van detectar empremtes seves en diversos amagatalls de l'organització. Per això el 2008 va ser condemnat pel Tribunal Correccional de París a cinc anys de presó, acusat de pertànyer el 2004 als aparells de reserva i de falsificació d'ETA.

stats