Política 12/03/2019

L'exalcalde de Deltebre, Gervasi Aspa, detingut per un cas de presumpta corrupció i posat en llibertat

ERC suspèn de militància l'exalcalde i obre un expedient informatiu intern

Pau Esparch / Montse Riart
1 min
Agents dels Mossos d'Esquadra sortint amb la documentació intervinguda a l'Ajuntament de Deltebre

BarcelonaL'exalcalde de Deltebre, Gervasi Aspa, ha sigut detingut aquest matí en el marc d'una operació anticorrupció, segons ha pogut confirmar l'ARA. Els Mossos d'Esquadra han arrestat a més diversos funcionaris i extreballadors del consistori per la seva relació amb una causa que instrueix una magistrada de Tortosa, que investiga diverses irregularitats en mandats anteriors al consistori. La investigació –que està sota secret de sumari– se centra en un delicte de prevaricació, segons han confirmat fonts del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC).

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

La detenció d'Aspa ha sigut de caràcter policial, segons el mateix TSJC, i un cop ha declarat a la comissaria dels Mossos ha quedat en llibertat amb càrrecs a l'espera que el jutjat d'instrucció número 2 de Tortosa que porta el cas des de l'any 2017 el citi a declarar com a investigat, igual que altres extreballadors del consistori arrestats aquest dimarts.

Quan ha tingut coneixement de l'arrest d'Aspa, l'executiva nacional d'ERC ha acordat suspendre'l de militància immediatament i li ha obert un expedient informatiu, tal com preveu el codi ètic del partit, que ha ofert la seva "col·laboració a la justícia per ajudar a aclarir els fets de manera immediata i inequívoca", segons ha explicat la formació en un comunicat.

Diversos agents de la Divisió d'Investigació Criminal han escorcollat des de primera hora del matí l'Ajuntament, tal com ha avançat l'agència ACN. Els Mossos s'han emportat diverses caixes d'informació relativa a projectes del consistori entre els anys 2007 i 2015, segons han apuntat fonts del TSJC. Aquest període coincideix en part amb l'època en què Aspa era alcalde del municipi.

stats