Política 11/09/2011

CDC, ERC, ICV, EUiA, SI i les CUP es disputen la foto amb Bildu per la Diada

L'esquerra abertzale centra bona part de les mirades i envia diversos dirigents com a convidats a actes relacionats amb l'Onze de Setembre

Albert Balanzà
2 min
Bakartxo Ruiz, portaveu de Bildu al Parlament de Navarra / ACN

BarcelonaAquesta Diada 2011, el flirteig dels partits catalans amb Bildu i l'esquerra abertzale iniciat per ERC i SI s'amplia a CDC, ICV, EUiA i les CUP. Divendres, la portaveu de Bildu al Parlament de Navarra, Bakartzo Ruiz, començava la gira amb una xerrada a Roda de Ter, convidada per ERC. Ruiz aquest dissabte al vespre ha estat una de les convidades a un dels actes centrals de la comissió 11 de setembre a Badalona i prèviament, a la tarda, ha participat amb Txelui Moreno, el portaveu de l'esquerra abertzale que indirectament també col·labora amb Bildu, en una xerrada sobre el futur d'Euskadi a l'Euskal Etxea de Barcelona. Moreno, d'alguna manera, agafarà el relleu de Ruiz intervenint aquest diumenge al migdia a la convocatòria de l'esquerra independentista al Fossar de les Moreres. En els dies previs a la Diada també han visitat Catalunya l'exportaveu de Batasuna Floren Aoiz i el sindicalista de LAB Txutxi Ariznabarreta i el periodista Martxelo Otamendi.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Bildu no va trigar ni un mes després de les eleccions municipals a convertir-se en el nou referent a seguir dels partits independentistes catalans, sobretot ERC i Solidaritat Catalana per la Independència (SI), que van moure fitxa per portar-los a Catalunya i ho van aconseguir durant la segona quinzena de juliol. De fet, ja en campanya, el candidat d'ERC a Barcelona, Jordi Portabella, ja va mostrar la seva predisposició a fer actes conjunts. En aquella ocasió, el president d'ERC, Joan Puigcercós, es va fer la foto amb Pello Urizar, el portaveu de Bildu, durant l'Acampada Jove de les JERC el 18 de juliol i pocs dies després el president de SI, Uriel Bertran, va muntar una autèntica gira a Barcelona, Molins de Rei, Sabadell, Reus, Vic i Girona amb els dirigents d'EA integrats a la coalició basca Mariano Álava i Lorena López de Lacalle.

stats