POLÍTICA
Política 12/09/2011

Ridao veu incompatible la transició nacional de Mas amb pactar amb el PP

El secretari general d'ERC insta CiU a "aillar el PP" i "propiciar acords importants amb altres formacions catalanes" per poder pactar els pressupostos

Acn
2 min
Ridao va comparèixer ahir quan l'executiva d'ERC encara no havia debatut sobre les primàries.

BarcelonaEl secretari general d'ERC, Joan Ridao, ha expressat aquest dilluns la seva desconfiança amb el projecte de transició nacional que Artur Mas va explicitar novament en el seu discurs amb motiu de la Diada Nacional. Ridao ha afirmat que desconeixen quin és "l'horitzó" d'aquest projecte, i en tot cas el considera "incompatible" amb "anar transitant de la mà del PP". Per això, Ridao insta Mas a "aillar i trencar" amb el PP si vol ser creïble. Segons el secretari general d'ERC, el PP -"que està agredint la llengua i uniformitzant l'Estat"- ha situat Catalunya en "un terreny molt pitjor que el de 30 anys enrere". Ridao considera que CiU "ha fet bo el PP, el partit més excèntric de la política catalana".

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Ridao ha assegurat que no és el moment d'anar "transitant" sinó de "fer un cop de puny sobre la taula i anar cap a la independència". No obstant això, el republicà ha indicat que qualsevol projecte polític que plantegi Mas, és "incompatible amb anar de la mà del PP" i ha demanat al president que deixi clar que si l'objectiu és el dret a decidir trenqui amb els populars. El líder d'Esquerra ho ha justificat acusant el PP de ser el partit "més excèntric" de la política catalana, de ser el "més rabiosament centralista", d'estar agredint la llengua i uniformitzant l'Estat... i en definitiva d'estar "contra dels interessos de Catalunya".

Ridao ha apuntat fins i tot que el PP ha dut Catalunya a un terreny "molt pitjor que 30 anys enrere". Perquè una amenaça de trencar un acord pressupostari sigui creïble cal "aillar el PP", ha afegit el republicà, i "propiciar acords importants amb altres formacions catalanes".

La "prova del cotó"

D'altra banda, Ridao ha sustentat les seves crítiques al PP, i per extensió a l'entesa del Govern amb els populars, en la seva previsió sobre el que pot esdevenir demà al ple del Congrés dels Diputats, que ha de debatre la ILP sobre la reciprocitat de les emissions de TV3 al País Valencià. "Veurem què fa el PP", ha dit Ridao, qui dóna per fet que els populars no votaran a favor de la ILP. D'aquesta manera, el líder d'ERC ha volgut reiterar les acusacions de centralista, uniformitzador i contrari als interessos de Catalunya que ha dedicat al PP.

stats