Política 09/09/2017

Brussel·les celebra per avançat la Diada del Sí

En l'acte hi han participat un centenar de catalans residents a la capital europea

Laia Forès
1 min
La pluja, protagonista a l'acte per celebrar la Diada del Sí a Brussel·les.

Brussel·lesUn centenar de catalans residents a Brussel·les han celebrat aquest dissabte, dos dies abans de l'11 de setembre, la Diada del Sí al Parc del Cinquantenari. Acompanyats per un grup de belgues i un grup de bascos que han volgut donar suport a l'1-O, els catalans han format el signe més imitant el que es farà dilluns a Barcelona. A l'acte també hi ha participat el representant del Govern davant la Unió Europa, Amadeu Altafaj.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

"Aquest any la celebració de la Diada és especial perquè tenim l'eufòria de pensar que ens queden quatre dies. Aquí ja hem començat a votar", ha explicat Ivan Fox, coordinador de l'ANC a Brussel·les, l'entitat que ha organitzat l'acte.

La pluja no ha desanimat els assistents. "He vingut perquè, com que visc a Brussel·les, el dia 11 no podré ser a Barcelona, però també perquè vull votar i vull votar 'sí'. Cada any ens manifestem, i ara més que mai cal manifestar-nos perquè el referèndum és a tocar", assegura Roser Maresma, una logopeda catalana resident a Brussel·les.

"Aquí els que hi som estem molt motivats perquè s'han de tenir moltes ganes per venir a mullar-se en un dia com avui", ha subratllat el coordinador de l'ANC. Els assistents a l'acte han acabat cantant 'Els segadors' enmig d'estelades i brindant amb cava per l'1-O.

stats