DIARI DE CAMPANYA DE CIU

Dues tasses de 'Financial Times'

Tremosa, lector del rotatiu britànic, observa com els periodistes li mostren exemplars del diari en ple míting

Un somriure sorneguer recorre els llavis dels periodistes quan Ramon Tremosa esmenta el 'Financial Times' en les seves intervencions. No és que Tremosa pensi una cosa, o una altra, o la de més enllà: és que la publica el rotatiu britànic! El 'FT' li serveix per tot: per atacar Miguel Arias Cañete, que ha entrat com un elefant en una ferreteria en campanya; per destacar la legitimitat del procés sobiranista; per lloar la unió bancària; i per constatar que la marca Espanya cotitza a la baixa en el mercat dels estats europeus.

Aquesta insistència amb el rotatiu britànic només podia acabar d'una manera: amb el 'Financial' protagonitzant la clàssica broma que, diu la norma no escrita, els periodistes li fan al candidat de torn. Així que el company Òscar Armengol, a qui coneixereu de les seves cròniques a TV3, ha arribat carregat d'exemplars del diari al míting que ha fet CiU a Sabadell. L'objectiu? Ensenyar-lo quan Tremosa fes el primer esment del 'FT'.

Només han calgut dos minuts per aixecar l'exemplar. El públic ens ha mirat amb cara incrèdula i a algú se li ha escapat un tímid aplaudiment. Tremosa ha encaixat bé el cop i ha explicat que a Areny de Noguera, el seu poble d'origen, el 'FT' hi arriba a les nou del matí. Amb puntualitat britànica. Si no vols 'Financial Times', dues tasses.