DIARI DE CAMPANYA DE JUNTS PEL SÍ
Política 22/09/2015

Romeva i Junqueras tornen a la universitat

El cap de llista de Junts pel Sí i el número cinc de la candidatura arenguen els estudiants congregats a la UPF

Oriol March
2 min
Raül Romeva ha fet un acte aquest dimarts a la Universitat Pompeu Fabra / ACN

BarcelonaA Oriol Junqueras, president d'ERC, li agrada dir que no és polític. Que simplement s'hi dedica temporalment per aconseguir la independència de Catalunya. Raül Romeva, fins fa tres mesos, no tenia al cap encapçalar cap candidatura. Ni tan sols s'imaginava que la coalició que lidera, Junts pel Sí, es convertiria en realitat. Els dos són professors d'universitat, i aquest dimarts han tornat –ni que sigui per una estona– a ser docents. La candidatura sobiranista ha organitzat un acte a la Universitat Pompeu Fabra centrat en atraure el públic jove. Els han acompanyat els líders de les joventuts de CDC i ERCSergi Miquel i Gerard Gómez del Moral, respectivament– i els organitzadors estaven contents perquè no hi ha hagut cap "acte paral·lel" de la CUP al mateix recinte.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

La jornada ha deixat escenes curioses. La primera, veure Oriol Amat, catedràtic de la UPF, assegut al terra com un estudiant més. Vestit amb polo, texans i unes nàutiques, el número 7 de la llista sobiranista escoltava els discursos de Romeva i Junqueras envoltat d'alumnes. La segona, observar com els dos dirigents van vestits exactament igual: texans i camisa negra. "És l'últim míting en aquest campus abans de la independència", ha assenyalat Junqueras, que ha rememorat el seu passat escolar –va anar a una escola bressol liderada per monges italianes i després al Liceu Italià– i ha respost a Xavier García Albiol que l'escola catalana no adoctrina. "Som un sol poble", ha arengat el president d'ERC, que ha recordat als estudiants que la independència només es farà una vegada. Hi ha un moment en què es posa especialment èpic, quan diu que aquests dies entrarà vent de mestral que permetrà una visibilitat més nítida que de costum. "Si no guanyem, que és impossible, haurem de fer un esforç durant molts anys de la nostra vida per compensar-ho", ha considerat.

Romeva, per primera vegada, es refereix explícitament als seus fills en un acte de campanya. "Jo tinc un fill i una filla, de set i nou anys. El que faré el 27-S és posar un vit a la una per ell, el meu fill, i per ella, la meva filla. Per ells, els meus avis. I per elles, les meves àvies. S'han jugat la vida perquè jo, diumenge, pugui fer això", declama el cap de llista abans d'introduir una papereta simbòlica en una urna que també ho és. Abans i després de l'acte, Romeva ha d'atendre una multitud de peticions dels –i les– alumnes. Una constant en campanya que es traslladarà, segur, aquesta mateixa tarda a Lleida. Junts pel Sí recorrerà els propers dies les capitals de demarcació per acabar de mobilitzar tot l'electorat sobiranista.

stats