Política 14/05/2017

Díaz, sobre si Iceta és neutral a les primàries: "És inevitable que cadascú tingui les seves preferències"

En una entrevista a 'El Periódico', la líder andalusa deixa en dubte el paper del PSC en la recollida d'avals a les primàries del PSOE. Iceta l'ha replicada de seguida i assegura que el partit ha sigut "neutral"

Ara
2 min
Susana Díaz passejant pels carrers de Mataró

BarcelonaLa candidata a la secretaria general del PSOE, Susana Díaz, ha dit avui que cal preguntar al líder del PSC, Miquel Iceta, i al PSC si són "neutrals", i considera "inevitable i lògic" que cada company tingui les seves preferències.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

En una entrevista que publica avui 'El Periódico de Catalunya', Díaz ha destacat que ara té una presència més activa a Catalunya i que està convençuda que tindrà més vots que avals en aquesta comunitat, cosa que es pren com un repte.

Preguntada per si aquesta derrota pot tenir a veure amb el fet que Miquel Iceta no hagi sigut neutral, com ha assegurat que seria, Díaz respon: "Això ho ha de preguntar a Iceta i al mateix PSC. Miri, tots els companys volem que les coses es facin bé. És inevitable que cadascú tingui les seves preferències. També és lògic".

Aquest matí, però, el primer secretari del PSC, Miquel Iceta, ha defensat la "neutralitat" dels socialistes i també la seva en les primàries del PSOE, tot i que no ha volgut revelar a quin dels tres candidats votarà. "Com a militant socialista diumenge que ve votaré de forma individual i secreta", ha assegurat Iceta en una visita a les Festes de Primavera de Sant Feliu de Llobregat, des d'on també ha subratllat que intentarà "encertar la persona que està en la millor posició per guiar el partit en la propera etapa".

El líder del PSC també ha dit que estan "molt agraïts" que tots els candidats hagin decidit venir regularment a Catalunya i considera que estan fent actes "molt vibrants i amb molt contingut". D'altra banda, Iceta ha expressat que, un cop elegit el primer secretari del PSOE, confia que seran "capaços d'unir el partit al voltant d'un projecte".

stats