Política 14/09/2016

Díaz dispara contra l'estratègia de Sánchez: "No es pot governar amb 85 escons"

La 'baronessa' andalusa demana el cap de Rajoy pels escàndols de corrupció i que el PSOE faci d'"oposició útil"

Agències
1 min
Pedro Sánchez i Susana Díaz al míting de final de campanya a Sevilla.

SevillaNova escomesa de la 'baronessa' andalusa, Susana Díaz, contra l'estratègia del líder del PSOE, Pedro Sánchez. La presidenta de la junta ha demanat aquest dimarts el cap de Rajoy pel cas Soria i Barberá, però ha deixat clar que els socialistes s'han de limitar a fer d'"oposició útil" al PP. En declaracions als periodistes des de Sevilla, Díaz ha insistit que Rajoy "no pot seguir governant" i que ha de moure "fitxa" davant una situació que s'ha convertit en "insuportable" després dels nous escàndols.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Ara bé, la líder andalusa també frena els peus al somni de Sánchez d'intentar-ho per governar en solitari. "No es pot governar amb 85 escons", ha assenyalat. Díaz, que ha guardat silenci les últimes setmanes, reclama així la via de l'expresident Felipe González: que Rajoy faci un pas enrere i es busqui un candidat alternatiu dins el PP. Amb tot, en cap cas ha plantejat l'abstenció dels socialistes.

Díaz considera que Rajoy és "l'únic que no se n'adona" que no pot seguir governant d'aquesta manera i ha assegurat que "comparteix" l'opinió de "la immensa majoria dels espanyols", que passa perquè el president espanyol "mogui peça". "No sé què espera a prendre mesures i decisions i a fer-li un favor a aquest país", ha afegit.

stats