Política

Diego Torres lliura més correus comprometedors

El jutge del cas Nóos imputa l'excap de Comunicació del govern balear a l'època de Jaume Matas

L'exsoci d'Iñaki Urdangarin, Diego Torres, ha lliurat més correus electrònics comprometedors al jutge del cas Nóos, José Castro, segons han confirmat fonts judicials al diari Ara. Indiquen que els missatges afectarien d'alguna manera la infanta Cristina de Borbó, a qui el jutge encara podria imputar i, de fet, s'està plantejant fer-ho.

D'una altra banda, en una altra providència, Castro va imputar ahir l'excap de Comunicació del govern balear de Jaume Matas, Dulce Linares. Ja l'havia interrogada en qualitat de testimoni i llavors va negar que Matas li hagués ordenat que no es controlessin les despeses dels dos Illes Balears Forum, els congressos que l'Instituto Nóos va fer a Palma a canvi de 2,3 milions d'euros públics.

El jutge també ha tornat a citar dos possibles implicats en el pagament de 142.000 euros al duc de Palma a través d'un compte corrent a Suïssa, Robert Cockx i Álex Sánchez Mollinger; a més de l'excomptable de la trama Nóos, Mario Sorribas. Tots quatre hauran de declarar a Palma el dia 19 d'abril. Sobre aquest aspecte del cas, el fiscal i el jutge encara esperen la resposta de les autoritats suïsses sobre la petició d'informació del compte corrent en el qual Urdangarin hauria cobrat els diners.