Política 14/04/2015

Díez no aclareix si es presentarà per continuar liderant UPyD i acusa C's d'estimular el transfuguisme

La líder d'UPyD ha volgut distingir entre els que han expressat discrepàncies amb el partit i aquells que han estat "mesos" treballant amb la formació de Rivera, en una entrevista a RNE

Europa Press
2 min
Rosa Díez

MadridLa portaveu d'UPyD, Rosa Díez, ha evitat aquest dimarts aclarir si es presentarà al congrés del seu partit per encapçalar-lo i si voldrà tornar a ser la candidata a la Moncloa. Alhora, ha acusat Ciutadans (C's) d'haver encoratjat el transfuguisme. "Em consta, fins i tot està gravat", ha dit.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

En una entrevista a RNE, Díez ha deixat clar que no diria "ni una paraula" de qüestions internes d'UPyD ni de les seves pròpies aspiracions fins que passin les eleccions autonòmiques i municipals, perquè els únics candidats que li importen ara són els 9.000 que la formació presenta a les eleccions municipals. La portaveu de la formació magenta ha afegit que creu que "la renovació és fonamental", especialment "la renovació de les idees".

En un context de crisi interna i de diverses dimissions i destitucions de diversos òrgans territorials, Díez ha volgut fer una distinció entre els càrrecs que han expressat discrepàncies amb la línia majoritària del partit -com la diputada Irene Lozano o el ja exdiputat Toni Cantó-, d'aquells qui porten "mesos" treballant per a una altra formació -com el parlamentari asturià Ignacio Prendes. La secretària de Prendes era alhora candidata a Oviedo i representant de Ciutadans davant la Junta electoral.

Preguntada sobre si Albert Rivera potencia el transfuguisme, ha precisat que ell no personalment, però sí el seu partit. Díez ha afirmat que en alguns llocs, per exemple en municipis de Castella i Lleó, Galícia o Aragó, Ciutadans ha arribat a acords de candidatures amb gent que havia marxat d'UPyD i després no s'han inclòs els seus noms a la candidatura. "Són aquestes coses lletges de la vella política", ha apuntat.

stats