Política 12/02/2012

Dimiteix el secretari del PSOE de Sevilla per desacords per la llista electoral

Després de la dimissió, Viera ha abandonat al costat dels seus seguidors la sala on se celebra el comitè provincial extraordinari del PSOE sevillà

Efe
1 min
El secretari general del PSOE de Sevilla, José Antonio Viera / ACN

BarcelonaJosé Antonio Viera, secretari provincial del PSOE de Sevilla, ha dimitit aquest diumenge pels desacords sorgits en la llista de la província per a les eleccions autonòmiques del 25 de març, que lidera José Antonio Griñán, president andalús i candidat socialista a la Presidència.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Després de la dimissió, Viera ha abandonat al costat dels seus seguidors la sala on se celebra el comitè provincial extraordinari del PSOE sevillà, al centre educatiu Blanco White.

Abans d'abandonar la sala, Viera ha denunciat "ingerències" per elaborar la llista. Diu que dimiteix perquè la seva autonomia "es vulnerava de manera molt greu" i reconeix que ja no té la majoria a l'executiva provincial.

En la votació han participat 79 dels 144 membres del comitè, i d'aquests, 72 han votat a favor de la llista (el 91%) i set ho han fet en blanc, segons ha dit als seus companys de partit i davant la premsa María José Fernández, vocal del PSOE federal i alcaldessa de Lebrija (Sevilla).

Després d'aquesta votació, la llista serà elevada al comitè director de dimecres i als òrgans federals perquè sigui ratificada, segons diu Fernández, que ha defensat la legalitat del procés tot i que Carmen Hermosín, de la comissió de Garanties del PSOE federal, avisés que el comitè no era vàlid perquè quedaven dissolts els òrgans del partit amb la renúncia de Viera.

Després d'aquesta dimissió, està previst que es creï una gestora fins a l'elecció d'una nova direcció del PSOE de Sevilla.

stats