CAS URDANGARIN
Política 02/03/2012

Dimiteix el secretari general d'Esade que va cobrar d'Urdangarin

Marcel Planellas argumenta motius personals. Va cobrar per feines vinculades amb l'Instituto Nóos del gendre del rei

Efe
2 min

Barcelona p { margin-bottom: 0.21cm; } El secretari general de l'escola de negocis Esade, Marcel Planellas, relacionat amb el cobrament de 128.000 euros de l'Institut Nóos, ha dimitit aquest divendres a la tarda al·legant motius personals, segons han confirmat a Efe fonts de l'escola de negocis. La renúncia de Planellas, que la direcció d'ESADE ja ha acceptat, s'emmarca en el procés Palma Arena, en el qual se'l relaciona amb aquest cobrament per ser assessor d'alguns dels esdeveniments organitzats per la fundació que dirigien Iñaki Urdangarin i Diego Torres, segons ha avançat el diari ''El País'.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

En un comunicat, Esade ha recordat que Planellas ha estat citat a declarar com a testimoni del procés en descobrir que l'Institut Nóos va intentar cobrar fins a tres vegades una mateixa factura emesa pel professor. El jutge instructor del cas, José Castro, ja va dictar una citació per declarar a Marcel Planellas prevista per al proper 19 d'abril, a Barcelona.

Marcel Planellas, que porta més de 25 anys vinculat a ESADE, sis com a secretari general, seguirà exercint com a professor de l'escola de negocis, segons han explicat fonts del centre. En un comunicat enviat als treballadors i professors de la institució, la directora general d'ESADE, Eugènia Bieto, ha agraït la feina que ha realitzat Planellas en els últims anys i ha explicat que les funcions de la secretaria dependran ara directament a la direcció general fins que es nomeni un nou professor d'ESADE que assumeixi el càrrec.

La figura del secretari general, la quarta dins del protocol intern d'ESADE, és l'encarregada de gestionar l'àmbit institucional de l'escola de negocis i ser el vincle principal amb l'associació d'antics alumnes, ESADE Alumni. ESADE ja va crear el gener passat un grup de treball per avaluar el dany a la seva reputació que està suposant el cas vinculat a Iñaki Urdangarin, tal com va explicar la directora Eugènia Bieto en una carta interna al professorat.

De fet, Diego Torres, el soci d'Iñaki Urdangarin a la Fundació Nóos, també va ser col·laborador acadèmic de l'escola fins a 1991 i, des del 2001, era professor associat del Departament de Política d'Empresa, si bé al començament d'aquest curs es va acordar amb ell la seva completa desvinculació de l'activitat docent.

stats