Política 07/01/2015

Dimiteix el vicepresident de la Diputació de Barcelona després d'una condemna per construcció il·legal

L'Oficina Antifrau de Catalunya també investiga Ferran Civil (CiU) per una presumpta doble retribució com a alcalde de Cercs, segons el diari 'Regió 7'

Efe
2 min
L'alcalde de Cercs, Ferran Civil, en sortir dels Jutjats de Manresa després del judici per dos presumptes delictes urbanístics / ACN

BarcelonaEl vicepresident primer de la Diputació de Barcelona i alcalde de Cercs (Berguedà), Ferran Civil, militant d'Unió Democràtica, ha dimitit del seu càrrec després que el 19 de desembre fos condemnat a un any de presó per construcció il·legal.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Fonts de la Diputació de Barcelona han afirmat que Civil ha dimitit després de conèixer-se l'esmentada condemna i no per les informacions sobre presumptes dobles retribucions que ha publicat aquest dimecres el 'Regió 7'. Segons aquest diari, l'Oficina Antifrau de Catalunya està investigant Ferran Civil per haver rebut presumptament una doble retribució pels seus llocs com a alcalde i vicepresident primer de la Diputació de Barcelona.

La llei prohibeix que un càrrec que rep un sou en règim de dedicació exclusiva cobri un altre sou provinent de l'administració pública.

Segons 'Regió 7', Civil hauria rebut –a més del seu sou brut de 6.921 euros com a vicepresident primer de la Diputació de Barcelona– una mitjana de 8.200 bruts més anuals pel seu càrrec d'alcalde fins al 2013, any en què es van multiplicar per quatre les seves retribucions per assistència a plens i juntes, fins als 4.101 euros.

Presó i inhabilitació

El jutjat de Manresa (Bages) va condemnar el 19 de desembre a un any de presó i set d'inhabilitació Civil per permetre la construcció de naus industrials en un terreny protegit del municipi de Cercs, en un delicte sobre l'ordenació del territori. També va imposar una multa de 3.600 euros a l'alcalde Cercs, amb unes penes mínimes en delictes d'aquest tipus, ja que la magistrada va entendre que les naus industrials es van fer amb intenció de "solucionar una malmesa economia municipal" i no amb ànim de lucre propi dels condemnats.

Segons ha informat la Diputació de Barcelona en un comunicat, Civil serà substituït per l'alcaldessa de Matadepera (Vallès Occidental), Mireia Solsona, també d'Unió.

stats