Política 14/10/2011

La Diputació de Barcelona investiga el blindatge salarial dels seus alts càrrecs

El blindatge d'aquestes retribucions es va fer quan José Montilla era president de l'ens supramunicipal

Efe
1 min

BarcelonaLa Diputació de Barcelona, ara presidida pel convergent Salvador Esteve, ha obert una investigació sobre el blindatge salarial dels seus alts càrrecs des de l'any 2004, segons han confirmat a Efe fonts de la institució. Des d'aquest any i en virtut d'un decret de la presidència, que en aquell moment ocupava José Montilla, els càrrecs de la Diputació i els seus organismes autònoms que deixaven alguna responsabilitat però continuaven en nòmina mantenien 14 pagues del seu anterior sou i, durant 10 anys, el complement anava reduint-se anualment un 10%, segons publica avui La Vanguardia.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Després de les eleccions municipals de la primavera passada, quan Salvador Esteve va accedir a la presidència de la institució va ordenar deixar d'aplicar aquesta norma i retenir aquestes retribucions complementàries fins que es verifiqui la seva validesa jurídica.

A finals de setembre, segons han recordat fonts de la institució, el ple de la Diputació va aprovar amb el suport de tots els grups llevat del PSC obrir un expedient de revisió del decret de 2004. La intenció és analitzar si aquest sistema incorre en il·legalitats, fet que s'està encarregant d'estudiar la Comissió Jurídica Assessora de la Generalitat.

stats