Política 19/09/2011

La Diputació de Lleida "rebutja" al recurs contra la Llei de l'aranès i demana a l'Estat que respecti la diversitat

El diputat per l'Aran, Pau Perdices, diu sentir-se "defraudat" i assegura que seguiran "com fins ara"

Acn
2 min

LleidaEl president de la Diputació de Lleida, Joan Reñé, ha lamentat la voluntat clara per part de l'Estat espanyol de negar l'aranès i la seva cultura, "clarament usada amb normalitat i en absoluta convivència". Reñé ha volgut deixar clar el seu "rebuig" al recurs de l'Estat contra la Llei de l'aranès i té l'esperança que el Tribunal Constitucional (TC) resolgui favorablement per l'Aran perquè entengui que "cal respectar la diversitat lingüística que al territori és una normalitat". Per la seva banda, el diputat per l'Aran, Pau Perdices, ha expressat la seva decepció en nom de tot el poble aranès i assegura que, tot i el recurs, seguiran defensant l'ús de l'aranès com fins ara. Perdices ha destacat que si l'Aran no hagués apostat per la immersió lingüística, a l'escola, quan el territori compta amb una immigració del 25%, l'aranès no hauria sobreviscut. El diputat per l'Aran no entén a més que un govern com l'espanyol que ha subscrit el tractat de les llengües minoritàries a Europa, hagi volgut donar aquest pas "amb aquesta celeritat i amb aquesta contundència".

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Pau Perdices ha alertat que des de l'Aran se seguiran fent les coses "com fins ara". "Defensarem l'ús preferent de l'aranès on calgui perquè entenem que a la Constitució han de caber fins i tot les llengües minoritàries, la seva promoció i defensa de la mateixa manera que la resta de llengües", ha afegit.

Reñé, per la seva banda, ha explicat que la diversitat enriqueix, que no és un caprici i ha confessat que entendria que l'Estat es comportés d'aquesta manera fa 100 o 200 anys però no ara i per això demana al govern espanyol que adopti "un angle de visió més ampli que respecti les realitats existents al país per tal d'enriquir la convivència".

stats