NOU CICLE A CATALUNYA
Política 29/12/2010

Constituïda la diputació permanent i la mesa prorroga vuit dies la formació del grup mixt

El formen 23 diputats i la seva presidència recau en la de la cambra, és a dir, en Núria de Gispert. Per altra banda, la mesa del Parlament ha decidit donar una pròrroga de vuit dies al termini per a la constitució del grup mixt després de la petició que va fer Ciutadans

Acn
2 min

BarcelonaEl Parlament ha constituït aquest dimecres la diputació permanent de la IX legislatura. Aquest òrgan substitueix el ple quan està dissolt o entre dos períodes de sessions, com passarà ara entre el 31 de desembre i el 15 de gener. La presidència de la diputació permanent sempre recau en la del Parlament, en aquest cas en Núria de Gispert, de manera que aquest dimecres s'han votat les dues vicepresidències i les dues secretaries. La votació ha estat secreta i s'ha fet dipositant paperetes en dues urnes, una per als vicepresidents i l'altra per als secretaris. Lluís Maria Corominas (CiU), amb 10 vots, ha estat elegit vicepresident primer, i Higini Clotas (PSC), amb 5, vicepresident segon. Hi ha hagut 6 vots en blanc. Pel que fa a les secretaries, Jordi Cornet (PPC), amb 7 vots, ocuparà la primera, i Josep Rull (CiU), amb 6, la segona. Hi ha hagut 8 vots en blanc.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Pel que fa a la representació per grups, CiU hi tindrà 10 diputats, que són Núria de Gispert, Dolors Batalla, Lluís Maria Corominas, Antoni Fernández Teixidó, Marta Llorens, Josep Maria Pelegrí, Oriol Pujol, Joan Reñé, Josep Rull i Jordi Turull); el PSC n'hi tindrà cinc i són Laia Bonet, Higini Clotas, Miquel Iceta, Rocío Martínez-Sampere i Joaquim Nadal; el PPC, tres: Jordi Cornet, Josep Enric Millo i Alicia Sánchez-Camacho; ICV-EUiA, dos: Joan Boada i Dolors Camats; ERC, dos: Joan Puigcercós i Anna Simó, i el grup mixt hi tindrà un representant, però s'està a l'espera que el grup es constitueixi.

Constitució del grup mixt

De fet, la mesa ha tractat aquest dimecres l'assumpte del grup mixt després que Ciutadans va reclamar que hi hagués un funcionament diferent entre els dos grups que en formen part, que són ideològicament oposats, i puguin així actuar de forma independent un de l'altre. Aquest dimecres s'acabava el termini per a la constitució del grup mixt, però la mesa ha acceptat la petició de Ciutadans de donar-los una pròrroga de vuit dies hàbils. Per això, atès que són inhàbils els dissabtes, els diumenges, els dies festius i el període entre sessions, el termini acabarà el matí del 25 de gener.

stats