Política 19/09/2019

Diputats de Podem denuncien una "persecució política" després de ser imputats per atemptat contra l'autoritat

Segons la policia, tres diputats d'UP i una d'En Marea haurien incitat aldarulls en una manifestació

G.a.
1 min
Yolanda Díaz : “Segurament Errejón prendria més  vots al PSOE que a Unides Podem”

MadridVisiblement enfadat, el diputat de Podem Rafael Mayoral ha demanat aquest dijous en roda de premsa la compareixença al Congrés del ministre de l'Interior, Fernando Grande-Marlaska, pel que consideren "un escàndol de persecució política": la imputació d'ell i tres diputats més per "atemptats contra l'autoritat" en una manifestació davant el Congrés de Diputats dels treballadors de la planta productora d'alumini Alcoa el 8 de gener passat.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Els tres imputats de Podem, el mateix Mayoral, Yolanda Díaz i Antón Gómez-Reino, han comparegut conjuntament i han denunciat que les acusacions són "falses". Díaz ha assegurat que va ser "una situació molt mal gestionada per la policia" en la qual el que van intentar va ser "evidentment dialogar amb els treballadors i mediar perquè no hi hagués càrregues". A l'atestat, en canvi, s'assegura que Díaz va trencar una tanca i va arengar els manifestants, i que va empènyer un policia. "Vaig caure a terra, com la meva companya Ángela Rodríguez [diputada d'En Marea, també imputada], que va ser colpejada, i em va caure una tanca a sobre", ha explicat Díaz, que s'ha solidaritzat també amb els treballadors i amb els dos dirigents sindicals també imputats en la causa.

Els diputats, a més, asseguren que no han de declarar davant un jutjat de primera instància i Díaz, advocada, ha recordat que com a aforats haurien de respondre davant el Tribunal Suprem. Mayoral ha qualificat la denúncia policial d'acció "pròpia de la policia política" i de "les clavegueres".

stats