Política 10/07/2013

Dirigents del PP i ministres del govern espanyol surten en defensa de Rajoy i posen "la mà al foc" per la seva honorabilitat

El ministre de Justícia, Alberto Ruiz Gallardón, assegura que no té "cap dubte" que no prosperarà "cap intent de desacreditar" la figura del president

Acn
2 min
El president del govern espanyol, Mariano Rajoy, en un acte a la factoria General Motors de Figueruelas (Saragossa)

MadridDesprés d'un dimarts en què el govern espanyol i el PP van optar pel silenci davant els suposats papers de Bárcenas publicats pel diari 'El Mundo', els ministres de Justícia i d'Indústria, Alberto Ruiz Gallardón i José Manuel Soria, respectivament, han volgut deixar clar aquest dimecres el seu suport al president del govern espanyol, Mariano Rajoy, per a qui, en paraules de Soria, posen "la mà al foc" en defensa de la seva "honorabilitat". Gallardón ha afirmat que que el president espanyol és un "referent ètic" i que no té "cap dubte" que "no pot prosperar" cap intent de desacreditar la seva figura. Soria, per altra banda, ha afirmat "de manera rotunda" que "posa la mà al foc" per Rajoy perquè "confia plenament en ell".

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Altres càrrecs del partit, com els vicesecretaris d'Organització, Carlos Floriano, i de Política Autonòmica i Local, Javier Arenas, també s'han sumat als elogis i han assegurat que Rajoy era "una persona honesta i honrada" i que la seva conducta havia sigut "irreprotxable". També n'ha parlat la nova presidenta del PP basc, Arantza Quiroga, que en una entrevista a Radio Euskadi ha afirmat que la seva formació pateix un "intent de xantatge" per part de l'extresorer, i que, en canvi, el PP "s'ha plantat".

La presidenta del PP de Madrid Esperanza Aguirre, en canvi, va aprofitar la reunió de la direcció del PP de Madrid per posar l'accent precisament en la necessitat de "netejar" tot el que calgui perquè els militants no hagin de sentir "vergonya" de ser del PP. Aguirre va instar Rajoy a "reconèixer" qualsevol possible irregularitat i afrontar el que va qualificar com una crisi "política".

Les manifestacions de suport a Rajoy arriben després d'una jornada en què el PP i el govern espanyol van optar per respondre qualsevol pregunta sobre aquesta qüestió remetent-se al comunicat que la direcció del partit havia fet al matí, on negava que la comptabilitat B de Bárcenas fos seva. Només Jorge Fernández Díaz, a la tarda, va assegurar des del Senat que posava "la mà al foc" per l'honorabilitat de Rajoy, mentre que Soraya Sáenz de Santamaría recordava que el seu govern ja havia donat prou explicacions sobre el cas.

stats